Welkom bij de Kennel:
Van de Hoelyer Hoecke

1 reu (515 gram), 1 teef (440 gram), 1 teef (385 gram), 1 reu (485 gram), teef † (365 gram), teef (495 gram), reu (450 gram), teef (450 gram)

Welkom op deze site.

De kennelnaam Van de Hoelyer Hoecke is in de wereld van de Golden Retriever jachthonden wel bekend. Jeanne Franke heeft met haar honden vele nesten gefokt. Later zullen we een overzicht geven van de honden en hun nesten. Mijn naam is Annette Bottema en ik ben de dochter van Jeanne Franke.

Op dit moment zal de site gebruikt worden om de perikelen rond de dekking van Lady Zenna v.d. Vijf Akkers met Golden Charcoal's Greason Bento te volgen.

3 juni 2009
Het is wel een tijdje geleden dat ik iets geschreven heb, maar ja het is ook zo druk. Niet alleen met de pupjes natuurlijk, maar ook met de visite en met mijn werk. Maar het gaat hier allemaal nog geweldig en ik vind dat de lieverds goed groeien en heel leuk spelen. Op het fotoalbum kan je ook zien dat we de tuin in geweest zijn met de schattebouten.

Vandaag kreeg ik een kaart van Wilma met een verhaal van Odie (één van haar honden). Hij zit altijd naar het papfilmpje te kijken bij de baas op schoot. Het liefste iedere dag wel een paar keer. Om Odie een plezier te doen heb ik vanavond het papgebeuren weer gefilmd. Odie zal de kreetjes van de pups wel beter verstaan dan ik, maar ik hoor ze constant zeggen: Eerst Ik, Eerst Ik. En vooral het gegil : IK HEB HONGER !!!!. Geniet maar van het tweede tweede PAPFILMPJE.
20 mei 2009
PAP. Ja met dikke hoofdletters. En iedereen mij maar waarschuwen dat dit een enorme zooi geeft. Pfffftttt, volgens mij zijn die puppen van mij ontzettend intelligent. Nou zal iedere fokker dat wel zeggen, dus ik ook. Kijk zelf maar. FILMPJE.
19 mei 2009
Ik ben aan het experimenteren gegaan met het opnemen vanaf de webcam. Het is maar een klein moment, maar denk ik toch leuk om te zien hoe ze bewegen en opgroeien. Klik hier.
17 mei 2009
Het is gelukt ! De pasta van de wormkuur heb ik lekker in de bekjes gestopt. Nu dachten ze gelijk dat mijn vinger een tepel was en begonnen te zuigen. Ik denk wel dat het meeste opgezogen is. Zenna kreeg ook haar tabletjes en at ze gewoon op. Nou had ik ze wel verstopt in een stukje vlees, misschien ging het daarom zo vlug.
Omdat ik vond dat je niet 2 dingen tegelijk moet doen (vanwege een eventuele reactie) hebben we de pap uitgesteld. Woensdag komt mijn moeder en gaan we dit samen doen.

13 mei 2009
Vandaag is Kim langsgeweest en die wilde dolgraag haar nieuwe camera uittesten. Dat kan, want plaatjes zijn er genoeg te schieten als je in de kist kijkt. Ze heeft ze naar mij gemaild en ik heb ze in het foto album gezet.
Alles groeit goed en als de puppen wakker worden zien ze elkaar (denk ik). Dan begint alles te bewegen en zie je ze een soort van spelen. Ook maken ze allerlei geluiden die lijken op grommen en blaffen. Heel erg grappig om te zien en te horen.
Zondag zijn ze alweer 3 weken. Ze moeten dan een wormkuur en krijgen ook ander voedsel. Volgens mijn moeder is dat een feest om te zien. Het is pap, maar ze weten nog niet hoe ze dat op moeten likken. Mij is al geadviseerd om oude kleren aan te trekken. Een verslag van dit zal ik jullie natuurlijk niet onthouden.
11 mei 2009
Alle oogjes zijn open en ze kijken met een frisse blik de wereld in. Lopen proberen ze heel goed te doen, al is het waggelend. (Ze doen alvast die eend na die ze moeten aporteren later).
Een paar dagen geleden heb ik ze allemaal schoon moeten maken. Ze lagen allemaal heerlijk warm tegen elkaar en op elkaar. En ja hoor wat gebeurt er? De bovenste moest poepen. Je kan je voorstellen hoe dat eruit zag. Mijn mooie pupjes waren haast allemaal vies. Behalve de boosdoener natuurlijk.
Met lekker warm water een beetje schoongemaakt, wat ze niet echt lekker vonden, maar het droogwrijven met de handdoek vonden ze heerlijk.
Zo heel langzamerhand laten ze mij 's nachts ook wat langer slapen. Wordt vervolgd.
6 mei 2009
Een beetje bijgekomen van alle feestdagen en drukte rondom de bevalling, heb ik de rust weer gevonden om iets te schrijven voor de site. Alle pups groeien goed en liggen zeer tevreden te slapen. Met Zenna gaat alles goed en geniet van haar puppys.
Vandaag is Ellen Zwarteveld (de fokster van Zenna) weer langsgeweest en we hebben een hoop foto's gemaakt. Die staan uiteraard weer op het fotoalbum van de Puppies. Bij een paar kan je goed zien dat de oogjes pogingen doen om open te gaan. Volgens de boeken moet dit een deze dagen gaan gebeuren. Ik ben zeer benieuwd.
29 april 2009
Vandaag heeft Zenna niet veel gegeten. Ze is niet ziek en heeft geen koorts, misschien heeft ze nu een min dag. Mag hoor, het valt ook niet mee om ineens 7 van die hummels aan je buik hebben hangen. Ik ben in ieder geval apetrots op haar.
De pups komen goed aan, soms wat wisselend, maar over het algemeen ben ik niet ontevreden. Die blauwe reu hebben we inmiddels als geintje Rintje genoemd. Hij heette al Beer toen hij geboren werd vanwege zijn enorme uiterlijk, maar tja, de schaatsers hebben een Beer uit Lemmer, wij een Beer uit Wassenaar. Dus dan maar Rintje (Ritsma).
28 april 2009
Wij zijn allemaal weer wat meer uitgeslapen na de nacht van de bevalling en eerste nerveuse uren daarna. Zenna zorgt keurig voor haar puppies en neemt amper de tijd om te eten en drinken. We geven haar dat maar lekker in de werpkist. Dan hoeft ze haar kindjes niet alleen te laten. Vanmorgen heeft ze voor het eerst weer een goede beker Farmfood brokken gegeten. Daar was ik erg blij mee, betekent dat ze weer gaat eten.
Gisteren is de dierenarts geweest en heeft Zenna en de puppen gecontroleerd. Alles zag er goed uit.
Op de pagina Puppies is een tabel toegevoegd met de gewichten en zoals te zien is groeien ze allemaal. De een iets meer (blauw), de ander iets minder (zwart).
26 april 2009
Vandaag zijn de puppen geboren. In totaal had Zenna 8 pups, 3 reuen en 5 teven. Helaas heeft 1 teef het niet gehaald.
Een uitgebreider verslag zal binnenkort op de pagina Puppies komen te staan. De volgorde en tijdstip van geboorte staan daar ook. En natuurlijk de gewichten en kleurtjes van de bandjes.
De foto's zijn te bewonderen op het foto album van de puppies.
25 april 2009
Vannacht heb ik bij Zenna geslapen. Dat was wel een feest voor haar. Ze kwam een aantal keer dicht bij me liggen. Gisterenavond had ze in de kamer geplast, maar of ze dit nu zelf doorhad weet ik niet. Vannacht heb ik haar maar een keer extra buiten laten plassen.
De temperatuur is vanmorgen iets lager, maar nog niet beneden de 37, misschien moet ik haar vandaag maar een paar keer meer temperaturen.
Dat vindt ze trouwens helemaal niet erg, want er staat een koekje als beloning tegenover.
Mocht er vandaag verandering in de situatie komen, dan meld ik dat natuurlijk even.
24 april 2009
Vandaag zal er nog steeds niets gebeuren, denk ik. Temperatuur vanmorgen was nog gewoon normaal. Mocht hierin in de loop van de dag verandering in komen, dan schrijf ik dat natuurlijk hier weer even neer.
23 april 2009
Sinds gisteren meet ik Zenna's temperatuur op en dit blijft nog normaal. Ook Zenna zelf is nog steeds rustig.
Mee naar buiten wil ze wel, maar het wordt een slakkegangetje. Vandaag is voorlopig mijn laatste werkdag en dan ben ik thuis om te wachten op de puppies.
21 april 2009
Ik maak me maar niet druk meer over dat eten. Rodi eet ze op en af en toe wil ze wel wat puppy brokken uit mijn hand eten. Ik ga er maar van uit dat dit genoeg is.
Je kan aan Zenna wel merken dat het de laatste loodjes zijn. Ze is wat trager buiten en ook binnen ligt ze veel. Ze ligt ook heel veel op haar favoriete plek op balkon.
Ik heb een paar foto's met dikke buik toegevoegd aan haar fotoalbum. Wordt vervolgd.
16 april 2009
De weegschaal bij de dierenarts vandaag gaf gelukkig weer 1 kilo meer aan. Dat was een hele geruststelling voor me, want moeders in spé eet niet zo goed. Ik heb al verschillende soorten brokken geprobeerd en iedere nieuwe soort die je haar voorzet, eet ze één, of als ik geluk heb twee dagen, dan hoeft madam ze niet meer. Op verschillende sites en in boeken heb ik gelezen dat dit normaal is, dus daar ga ik ook maar van uit dan.
Ik geef ze nu Rodi compleet en dat eet ze wel op. Daar ben ik blij om, want dan weet ik zelf gewoon dat ze genoeg eet. De assistente bij de dierenarts stelde voor om puppy brokken te kopen en eens te kijken of ze dat lust. Dat was ook goed voor de eiwitten die ze nodig heeft. Dat ga ik vanavond dan maar proberen.
9 april 2009
Vandaag even bij de dierenarts geweest om haar te wegen. Op dit moment weegt ze 33.5 kilo, dat is 3,5 kilo meer dan bij de echo.
Ik weet niet of dit teveel of te weinig is, maar het groeit. Volgende week nog maar een keer doen.
26 maart 2009
Het was wachten en wachten en nog meer wachten, maar eindelijk was het 26 maart. Ik had een afspraak gemaakt bij Dierenkliniek Sleeuwijk om een echo te laten maken. Eerst naar Vlaardingen om mijn moeder en Ellen Zwarteveld op te halen. En met zijn drieën en Zenna naar Sleeuwijk. Gelukkig was het niet echt druk meer op de weg en we waren keurig op tijd.
Op de echo was direct te zien dat Zenna inderdaad drachtig is. De arts heeft ongeveer 6 puppy's geteld. Wij waren natuurlijk ontzettend blij en we hebben een keurige foto gekregen. Op de foto is te zien dat de puppy's in hun vlies zitten en een geoefend oog kan het pupje duidelijk zien liggen. Natuurlijk kunnen niet alle puppy's op één foto.

Echo   Echo1

We gaan nu duimen dat alle puppy's levend geboren worden. Volgens de drachtkalender zullen ze ongeveer 28 april geboren worden.
24 februari 2009
Samen met mijn moeder naar Eibergen gereden, waar Bento woont. De dekking is goed verlopen. Nu zal het even stil zijn, want het is gewoon afwachten. Laten we hopen dat de dekking gelukt is.
23 februari 2009
Voor de 3e progresteron bepaling teruggereden naar Sleeuwijk. Dit is dus de 12e dag. Progresteron was nu 7.7 en het advies was volgende dag dekken. Gauw Wilma te Raa gebeld en met haar afgesproken om 's morgens bij haar te zijn.
21 februari 2009
In alle vroegte opgestaan om bij Dierenkliniek Sleeuwijk voor de 2e progresteron bepaling. Dit is de 10e dag. Progresteron was nu 4,2, wat de dierenarts tegenviel Hij had zelf verwacht dat ze verder was. Afgesproken om maandag nog een keer terug te komen.
19 februari 2009
Terug naar Dierenkliniek Sleeuwijk. Dit is de 8e dag van de loopsheid. Progresteron was 3,3. Te laag nog.
18 februari 2009
Zenna is naar de dierenarts in Rotterdam geweest voor de ogentest. Ook alles vrij.
17 februari 2009
Bento is naar de dierenarts geweest om zijn ogen te laten testen. Alles vrij.
13 februari 2009
Naar Sleeuwijk gereden om een bacterieel onderzoek te laten doen en advies te vragen. Afgesproken om die volgende week progresteron bepaling te laten plaatsvinden.
11 februari 2009
Druppels bloed op de grond gevonden. Is dit bloed of water? Is het van Zenna? Even afwachten tot morgen maar.

Zenna

Zenna met een eend in haar bek, die ze keurig van een sleep opgehaald heeft.

Zenna_eend


Bento

Bento, lekker in de sneeuw

Bento_sneeuw